Magyar Deutch English
 
 

Vízszűrő, vízkezelő berendezések forgalmazása

Hírlevél       Feliratkozom

Vízlágyítók

Vízlágyításról általában:

Miért van szükség vízlágyításra?

 

   - hiszen a vízszolgáltatók a hálózatokon keresztül egészséges  és az előírásoknak megfelelő minőségű ivóvizet szolgáltatnak.

Ez a megfelelő minőségű víz azonban az ország területén más- más keménységű (általában magas sótartalmú) A vízlágyítók segítségével ezt a magas kálcium és magnézium sótartalmat távolitjuk el a vízből.

 

Mi lesz a lágyítás eredménye?

- A vízmelegítő berendezések nem vízkövesednek el, energiatakarékos lesz az üzemeltetésük!

- A mosó és mosogatógépekbe nem kell vízlágyító adalék, mégsem lesz az üvegedény vízcsepp foltos!

- Lényegesen kevesebb mosószert kell a mosásnál felhasználni!

- Mosdásnál, fürdésnél kevesebb tisztálkodószert kell használni, a bőr kellemesebb puhább érzetet kelt.

 

A vízlágyítók ma már nem számítanak luxuscikknek, az igényesebb háztartások alapvető eszküzének tekinthetőek.

 

Ha a fentiek meggyőzőek voltak, de még mindig van kérdése, akkor kérjük ezt felénk jelezni.

Így a megfelelő választ megadjuk.

A vízlágyító készülékek közül  két gyártmánycsoporttal foglalkozunk.

 

Az egyik a General Electric által gyártott LOGIX vezérlésű PFL-... sorozat.

Ezeket elsősorban lakossági felhasználásra  ajánljuk.

 

A másik csoport az ECOWATER  5000  tipuscsalád, melyeket inkább és elsősorban ipari alkalmazásokba javasoljuk.

 

A készülékeket nem csak forgalmazzuk, hanem a komplett telepítést és beüzemelést, valamint a szervízellátást is biztosítjuk! 

 

A Cégünk által beépített készülékekre - a karbantartási utasításban foglaltak betartása mellett 2 év garanciát vállalunk!

 

Sőt a készülékek üzemeléséhez szükséges  regeneráló sópasztilla ellátást  is biztosítjuk kedvező áron !

GE háztartási vízlágyítók:

A vízlágyító sorozatról itt találhat egy letölthető adatlapot.

Ezen az adatlapon  láthatóak a készülékek kapacitás adatai, valamint a  nagyker árak, amelyek azonban közvetlen Nálunk történő vásárlás esetén azonosak a fogyasztói árral ! (Nagyker bttó ár)

 

A készülék beépítéséhez még tartoznak egyéb vizes szerelvények is, melyek  részben a  beépítés helyétől függőek, ennek megfelelően az  árukkal külön kell számolni!

 

A  készülékek optimális üzemét a sótakarékos beállítási lehetőség biztosítja!

 

ECOWATER vízlágyítók:
 

ECOWATER 5000 vízlágyító sorozat

Egyoszlopostól négy oszloposig bővíthető ipari vízkezelő rendszer, intelligens integrált áramkörös vezérlésű, szakaszos és folyamatos üzemre alkalmas, programozható, automatikus működésű, digitális kijelzésű, sópasztillával EcoGizer regenerálási eljárást alkalmazó, ioncserés vízlágyító.


Elektronikus vezérlés:

Az ECOWATER 5000 sorozat integrált áramkörös, beépített memóriával rendelkező vezérlése figyelemmel kíséri és megjegyzi a minden napi vízfelhasználást. Ezek az adatok, és az ECOWATER egyedülálló, beépített rendszer – algoritmusa segítségével kiszámítja a következő napi várható vízfogyasztást. Ezt követően ellenőrzi a rendelkezésre álló kapacitást, majd meghatározza a regenerálás szükséges időpontját. Ezt a számítást a vízfogyasztás változásai miatt rendszeresen elvégzi és figyelembe veszi.

Ez a módszer a lehető leggazdaságosabb, sót, vizet, energiát takarít meg, ugyanakkor mindig biztosítja a megfelelő mennyiségű és minőségű kezelt vizet. Az előlapon leolvasható a pontos idő, az átfolyó mennyiség, a regenerálás időpontja, a beállított keménység, valamint a pillanatnyi kapacitás. A programozott memória áramkimaradás esetén sem felejti el a tárolt adatokat, 48 óránál hosszabb áramszünet is csak az óra ismételt beállítását teszi szükségessé. Az ECOWATER 5000 sorozat idővezérléssel is szállítható, ha rendszeres időközönként kíván regenerálást végrehajtani.


Gazdaságos sóoldat készítés:

A sótartályba pontosan adagolt kezelt víz kerül, hogy a rendszer teljes regenerálásához éppen szükséges mennyiségű sóoldat készüljön. Az átfolyási sebesség ideális megválasztásával a kellő töménységű oldat jut a műgyanta tartályba. A száraz sótárolási módszer szükségtelenné teszi a nagy oldattároló tartályokat, megakadályozza a párolgásból eredő sólerakódásokat és dugulásokat, gazdaságos sófelhasználást biztosít.


Ellenáramú regenerálás:

Az ECOWATER 5000 sorozatú berendezések a regenerálást a gyantaágy aljáról kezdik. A sóoldat a gyantaágy alján lévő kvarchomok rétegen keresztül áramlik be, és felfelé haladva mossa át a gyantaágyat. Ennek a módszernek az az előnye, hogy szemben a lefelé történő mosással, a keménységet okozó részecskék nem ülepednek le az alul tisztább gyantaágyban vagy a tartály alján, melynek következtében hosszabb regenerálás, több sóoldat és öblítővíz lenne szükséges.


Hatállású szelep rendszer:

Ez a hatállású szelep mindössze 25 alkatrészből áll. A kevesebb alkatrész, a kettős tárcsás vezérlőszelep és működtető motor igényes kivitele növeli a megbízhatóságot és csökkenti a karbantartás, javítás szükségességét.


A regenerálási eljárás:




Hosszúélettartamú tartály:

A nagy ellenállóképességű, üvegszál erősítésű tartályaink 8,5 – 9 kp/cm2 üzemi nyomásra készülnek, és biztonságosan elviselik az 50 – 52 kp/cm2 rövid idejű csúcsnyomás értékeket is. Ezekre a tartályokra 10 év garanciát nyújtunk.


Magas hatékonyságú műgyanta:

Az ECOWATER 5000 sorozatba a legjobb minőségű, amerikai, európai és természetesen a magyar szabványoknak is megfelelő műgyanta kerül felhasználásra.


Rugalmas kapacitás:

Sinplex, Duplex, Triplex, és Quadplex párhuzamos üzemelési és 6, 8, 12, 24 óránkénti regenerálási lehetőség, valamint a gyantatöltetek széles választéka minden kapacitás igényt kielégítenek. A berendezések gyorsan csatlakoztatható, könnyen oldható szerelvénnyel és a nagyobb készülékek a növelt átfolyási kapacitást biztosító 2”-os Super Flow modullal kerülnek szállításra. Párhuzamos üzemmódban is a regenerálás lágyított vízzel történik.


Az ECOWATER 5000 szerkezeti felépítése:


Elektronikus vezérlés:

A felhasználási igényeknek megfelelően két típusu elektronikus vezérlés között lehet választani: vagy a napi felhasználások figyelembevételével kiszámított időben, (térfogat vezérlés) vagy a meghatározott időközönként (idő vezérlés) történő regenerálással.


Hatállású szelep

EASY-CLAMP szorítógyűrűvel:

A szelep különleges felépítése következtében a víz fémből készült alkatrészekkel nem találkozik, így a rozsdásodás gyakorlatilag kizárt.

A szabadalmazott kéttárcsás vezérlőszelep kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaz mint más szelepek.

Az EASY-CLAMP gyűrű az egyszerű, szilárd felerősítést biztosítja.


Nagyhatékonyságú műgyanta:

A legszigorúbb egészségügyi szabványoknak is megfelelő műgyanta kiváló vízlágyítási tulajdonságokkal rendelkezik.


Mosott kvarchomok ágy:

A mosott kvarchomok nem növeli a víz keménységét, ugyanakkor kiválló áramlási tulajdonságot biztosít az ellenáramú mosási ciklusban.


AQUA TURBINE:

A műanyagból készült mérőmű már kb. 0,75 l/perc átfolyó mennyiséget megbízhatóan mér.


24 voltos tápfeszültség:

A biztonságos alacsony feszültségű táplálás nem kíván különleges vezeték kiépítést.


Nagyszilárdságú sótároló tartály:

A só tárolására nagyszilárdságú, formatartó ütésálló polietilén tartély szolgál.


ECONO-BRINE rendszer:

Biztosítja a regeneráláshoz szükséges só és víz mennyiségét, a takarékos hatékony felhasználást.


Kényszervezérlésű szelep:

A kényszervezérlésű szelep hatékonyan és biztonságosan szabályozza a sóoldat kívánt szintjét, megakadályozza a levegő beszívását a lassú öblítési ciklus alatt.



Letölthető adatlap a készülékekről:
GE vízlágyítók.pdf 274.97 KB