Magyar Deutch English
 
 

Vízszűrő, vízkezelő berendezések forgalmazása

Hírlevél       Feliratkozom

Polifoszfát adagolók

A polifoszfát adagolók kristályos, vagy por alakú polifoszfát töltettel rendelkeznek. Alkalmasak a nagy keménységű ivóvizek kezelésére is.

 

Fontos tudni azonban, hogy ez a kezelés NEM VÍZLÁGYÍTÁS!!

 

Sok helyen ezt tévesen így értelmezik és mondják !!

A kezelés lényege, hogy a víz átáramlása közben beoldódó polifoszfát reakcióba lép a víz kálcium és magnézium tartalmával. Az így keletkező kálciumszulfát és magnéziumszulfát a víz melegítésének hatására 60 fok helyet kb. 85 foknál kezd el kiválni. A keletkezett vízkő szerkezetileg eltér a hagyományos vízkőtől, mivel az egy éles kristályszerkezetű (tűszerű) anyag lesz. Ezzel ellentétben a polifoszfáttal kezelt vízkő egy gömbölyű kristályokból álló vízkövet alkot. Ezért a polifoszfáttal kezelt vízkő szerkezetileg puha iszapszerű és könnyen eltávolítható a felületekről (akár a vízáramlással is).

Így a polifoszfát adagoló készülékek, illetve kezelés az átfolyó és tárolós rendszerű vízmelegítőket és mosógépeket megvédi a vízkőtől!

 

A kezelt víz NEM LÁGYÍTOTT, tehát pl: akkumulátorba, vagy vasalóvízként nem alkalmazható!

 

A polifoszfát adagolók az 1/2\\\"-tól 1\\\"-os csatlakozó méretig kaphatók az alkalmazási igénynek megfelelően. A készülékek mennyiségarányos adagoló kivitelben is kaphatók!

 

Az adagolt mennyiség ~ 3mg/l, mely engedélyezett mennyiség beadagolásra.