Magyar Deutch English
 
 

Vízszűrő, vízkezelő berendezések forgalmazása

Hírlevél       Feliratkozom

Víztározó tisztítása

Tározó tisztítás, fertőtlenítés:

A víztározók tisztítása során mechanikus, vegyszeres vagy a kettő kombinációjával el kell távolítani a lerakódott szennyeződéseket a medence/tározó felületéről.


A tisztítás során az eljárást a szennyeződés fajtájától függően kell megválasztani, de a hiedelmekkel ellentétben a nagynyomású mosás nem minden esetben nyújt megfelelő megoldást.


A leradódott szennyeződéseket (vas, mangán, stb. ...) a víztározók felületéről a leghatékonyabban a HERLI SAS által gyártott és az AQUA Regia Kft. által forgalmazott HERLI RAPID TW termékcsaláddal lehetséges.


Az eljárás előnye, hogy a vegyszer a szennyeződést megbontva minimális mechanikai tisztítással eltávolítható a tározó felületéről.

Jól látható a részleges tisztítás eredménye A tározó teljes tisztításának eredménye
Víztározók fertőtlenítése

A víztározó medencék tisztítását követően a tározók fertőtlenítése szükséges!


Ennek során a tározó felületét a TevanPanox S6 fertőtlenítő szerrel kezeljük.

A kezelés után a fertőtlenítő szer a medence faláról lemosásra kerül, majd a tározó azonnal feltölthető tiszta vízzel.


Az eljárás előnye a hagyományos (hypo) fertőtlenítő szerekkel szemben, hogy a felület kezelése közben nincs szükség légzésvédő maszkra vagy friss levegő biztosítására a tározóban a kezelés időtartalma alatt.

A hagyományos tározó fertőtlenítés során a víztározókat fel kell tölteni magas koncentrációjú fertőtlenítő szeres vízzel.

MB Panox S6 + Spray HU.pdf 2.24 MB